Intrigi.bg Актуално БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СА ЛИДЕРИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР

БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СА ЛИДЕРИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР

752
0

Българските производители са лидери на европейския пазар, отчита журито на петото издание на престижните награди Balkan Business Awards 2019. Събитието ще се състои на 5 март в балната зала на хотел Маринела, София.
Сред финалистите за златните статуетки е и българският производител „Калинел“ ЕООД, който изнася над 90 % от продукцията си за Европа, съобщават организаторите от VIP Communication PR. 
Главен клиент на фирмата е IKEA – Швеция, а българските продукти са предпочетени и от ВОLAN- Германия, JYSK – Дания, KAUFLAND -Германия, LUTZ – Австрия, METRO – Германия, HEMA- Холандия и др.
Компанията е специализирана в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци, протектори за възглавници, градински възглавници и полиестерна вата. „Калинел“ се наложи като производител на възглавници и завивки на световния пазар и е един от лидерите в бранша на европейско ниво.
„Калинел“ е бързо растяща компания, която непрекъснато развива производствените си площадки и капацитети. Инвестира в напреднали технологии за управление на процесите и логистични решения – те са съобразени с грижата за околната среда. Всяка година фирмата има ръст на продажбите и печалбата.
Компанията стартира бизнеса си в малък цех, близо до гр. Троян, където произвежда вата за шивашката и мебелната индустрия. Няколко години по-късно фирмата мести своето седалище и производство в гр. Троян, на основната производствена площадка, която с всяка изминала година се разраства и модернизира.
„Калинел“ ЕООД е изцяло българска фирма, основана през 1994 г. от инж. Марин Радевски със 100% собствен капитал. Компанията разполага с четири производствени площадки в България – 2 в гр. Троян и 1 в гр. Червен Бряг и 1 в гр.Тетевен. Към момента общият брой на служителите надвишава 1580 – над 1000 в Троян, 480 в Червен бряг и над 100 в Тетевен. Фирмата е най-големия работодател в Ловешка област. „Калинел“ ЕООД притежава фабрика в Република Сърбия – във Вранска баня.
Разрастването на компанията продължава – по случай 25-тата й годишнинаа, тя ще се разшири с нова производствена зона -7 300 м2, склад материали – 3 300 м2 и високостелажен автоматизиран склад готова продукция – 3 000 м2.
Във фирмата се създава и ще продължи да се създава по-добра и по-позитивна работна среда, в която всички да допринасят за общия ѝ успех.
За 2015 г. „Калинел“ ЕООД е обявен за третия Най-добър работател на България в Категорията Средни и Големи Компании, в класацията на АОН, като сред призьорите в тази категория, Калинел е единствената изцяло българска компания. 
Фирмата е награждавана три пъти за Работодател на годината от Агенция по заетостта и Министерство на труда и социалната политика: първия път – през 2007 г. за приноса ѝ към осигуряването на заетост на безработни лица на трудовия пазар в обхвата на бюрата по труда в Троян и Червен бряг, втория – през 2016 г в категорията „Работодател с най-съществен принос на националния трудов пазар“, а третия през 2018 – „Работодател на годината“ в категорията „Работодател с най-съществен принос на регионалния трудов пазар“.
През 2017 г. фирмата е наградена от Община Тетевен за „Работодател на годината“, а през 2018 г. за „Инвеститор на годината“ и отново за „Работодател на годината“.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други. Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2018, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име