Intrigi.bg интриги Българските прокурори работят, но не за кюлчета и Мата Хари, а заради...

Българските прокурори работят, но не за кюлчета и Мата Хари, а заради Facebook коментари

247
0

Българските прокурори работят усилено. Човек би си помислил, че обвинението най-сетне се е задействало по куп казуси и започнало да разплита скандалите със снимките от спалнята на Бойко Борисов, пачките, кюлчетата, Мата Хари, “Осемте джуджета” и прочее. Но не – българските прокурори работят усилено, за да излязат с позиция за коментар на адвокат във Facebook.

Става дума за дискусия под публикация на Радослав Бимбалов по повод извънредния брифинг на прокуратурата, на който обвинението публично привика вътрешния министър Бойко Рашков на разпит. Под ироничния коментар на Бимбалов пък коментира адв. Стефан Левашки, което явно възмути държаното обвинение. 

“Адвокат Стефан Левашки, в свой коментар в социална мрежа Фейсбук, като възприема изцяло просташкия стил на коментирания от него пост, използва  употребения там вулгарния каламбур с названието Прокуратура, в словосъчетание с дума с крайно унизително съдържание.

Нещо повече, адвокат Левашки отива дори по- далеч, като прави унизителни сравнения спрямо наш колега, официален представител на прокуратурата. Само с няколко думи, станали достояние на значителен брой хора, адвокат Левашки доказва, че и през 21 век все още е жив и деен духът на героя на Алеко Константинов, олицетворяващ най- тъмната страна в българската народопсихология”, пишат в част от позицията си от Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България. 

Позицията е част от сигнал, адресиран до Висшия адвокатски съвет, от който Стефан Левашки е част.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име