Intrigi.bg Актуално Българка спаси възрастно семейство и загина

Българка спаси възрастно семейство и загина

1188
0

Наталия Димитрова извадила съпрузите, но се върнала в горящата къща за важни вещи

Смята се, че пламъците са от газова печка

Българка спаси двама възрастни италианци от пожар, но самата тя загина в пламъците. Трагедията се разигра рано сутринта в италианския град Батипаля, в провинция Салерно.

Огънят в къщата на възрастното семейство лумнал към 5 часа. Пламъците бушували в стаята на съпрузите, които са на 88 и 86 г. Според местни медии 57-годишната българка Наталия Димитрова Бельова работела като гледачка при пенсионерите и усетила пожара. Тя веднага се жертвала, спуснала се да помага на безпомощното семейство и успяла да го измъкне от горящата стая. След като ги извела на безопасно място, Наталия се обадила на дъщеря им и на пожарната. После обаче се върнала в къщата, за да извади важни неща. Пламъците обаче вече били обхванали цялата сграда и българката не могла да излезе жива, тъй като гъстият дим я задушил.

Спасените от Наталия възрастни италианци били откарани в болница без опасност за живота.

Според разследващите пламъците най-вероятно са лумнали от газова печка, която била в стаята на старците. Печката и газовата бутилка били непокътнати. Затова се смята, че одеяло от спалнята на съпрузите било много близо до отоплителния уред и така се запалило. При пожара къщата е частично унищожена. По неофициална информация загиналата българка е от град в Северозападна България.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име