Intrigi.bg Актуално България почва внос на работници от Индия

България почва внос на работници от Индия

29
0
Kolkata, India - January 20, 2013: Colorful indin street with many buses, cars and rushing people on January 20, 2013 in West Bengal. Kolkata has a density of 814.80 vehicles per km road length

България ще внася работници от Индия след подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност. Това съобщиха от Българската търговско-промишлена палата, цитирани от БНР.

България не може да пребори проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителството, туризма, фармацевтичната промишленост, транспорта и логистиката. От Търговско-промишлената палата гледат на партньорството с Индия като на добра възможност, която ще бъде осигурена с подписването на споразумение за партньорство за миграция и мобилност.

Документът трябва да регламентира улеснен достъп до българския трудов пазар. Перспективите пред това сътрудничество ще бъдат тема на дискусия, организирана съвместно с Индийско-българската бизнес камара.

От Българската търговско-промишлена палата уточняват, че до 2025 година Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това ще превърне страната в най-големия доставчик на квалифицирана работна сила в света.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име