Intrigi.bg Крими Българин е сред най-издирваните бегълци в Европа

Българин е сред най-издирваните бегълци в Европа

492
0

Българин е сред 19-е най-издирвани бегълци в Европа, заподозрени или осъдени за сексуални престъпления. Техните снимки са публикувани на уебсайта eumostwanted.eu.

Сред тях е снимката на 63-годишния Пламен Митрев, който, според сайта е осъден за четири изнасилвания и се укрива от правосъдието от 2017 година, съобщи БНТ. 

Пламен Митрев, оковал 4 робини, сред 19-те най-издирвани сексуални  престъпници в Европа - 24chasa.bg

В периода октомври – ноември 1997 г. Пламен Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа – подновяване на договор с френската модна агенция „Метрополитен“, рекламни снимки на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. За сломяване на съпротивата, жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани.

За да насочи вниманието към извършителите на сексуални престъпления, Европол стартира кампания в 19 страни в Европа, за да потърси съдействие за откриването на опасни сексуални престъпници.

Доказан изнасилвач бяга от родното и европейското правосъдие години наред

Органите на реда от Белгия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Румъния, Испания, Швеция и Обединеното кралство се присъединиха към този онлайн призив.

В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще разпространяват снимките на издирваните онлайн и в социалните мрежи. Всеки, който разпознае някое от лицата, може да изпрати информация съвсем анонимно чрез сайта и тя ще бъде споделена директно с разследващите на национално ниво, издирващи беглеца.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име