Intrigi.bg Актуално Бури взеха две жертви, повалиха дървета и стълбове, смерч отнесе покривите на...

Бури взеха две жертви, повалиха дървета и стълбове, смерч отнесе покривите на десетки къщи

299
0

На над 200 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са реагирали служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от МВР за оперативната обстановка към 16:00 часа.

Смерч отнесе покривите на десетки къщи в село Лъвино (ВИДЕО) - ТрудОранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в сила за страната днес.

Смерч отнесе покривите на 30 къщи в село край Исперих - Chernomore

Двама души загинаха в Шуменско в резултат на силната буря, която връхлетя Североизточна България.Първият починал е 51-годишен мъж от село Развигорово. Той е бил затрупан от паднала стена. Другата жертва е пастир на 67 години от Велики Преслав. Мъжът е загинал от токов удар, след като е стъпил върху паднал проводник.

Торнадо отнесе покриви на десетки къщи у нас - Trafficnews.bg -  Trafficnews.bg

Екипите на пожарната се отзоваха на повече от 200 сигнала за произшествия в днешния ден.

Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този момент 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

Смерч отвя покривите на над 100 къщи в село Лъвино край Исперих - Дебати

В Силистренска област премина смерч, който засегна селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово. В резултат са повредени множество покриви, паднали са стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват служители от РДПБЗН – Дулово. Няма данни за пострадали хора.

На територията на община Исперих има населени места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово са повредени покриви, паднали са стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград.

В община Разград има паднали над 30 дървета. По данни към 15 часа силният вятър е започнал да утихва. Няма данни за пострадали хора.

Над 30 са получените сигнали за произшествия на територията на област Смолян. В ликвидирането на произшествията участват служители на РДПБЗН-Смолян. По данни към 15 часа има населени места без електрозахранване. Няма информация за пострадали хора. Обстановката на територията на областта е започнала да се нормализира.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име