Intrigi.bg Актуално Бурен вятър и ниски температури днес, вижте кога ще вали

Бурен вятър и ниски температури днес, вижте кога ще вали

830
0

Над страната днес ще преобладава променлива облачност, на места до слънчево време. Вятърът ще бъде полусилен със скорост 8.7 метра в секунда. Минималните температури ще бъдат между -2 до 2 градуса, максималните температури ще са от 1 до 12 градуса градуса. По морето времето ще бъде с температури на въздуха до 7 градуса, а на морската вода – до 6 градуса.

В 21 области в страната е обявен жълт код заради очаквани бурни ветрове. Предупреждението в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. В тези райони ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 15-19 м/сек, възможни пулсации до 21-24 м/сек.

Утре предстои заоблачаване на територията на цялата страна. Вятърът ще бъде умерен, като скоростта му ще падне на 7.5 метра в секунда. Времето ще застуди. Минималните температури ще са от -4 до 0 градуса, а максималните от 0 до 6 градуса. Очакват се валежи от дъжд, а на места – и от сняг.

В другиден на територията на цялата ще преобладава променлива облачност. Скоростта на вятъра ще продължи да отслабва и ще стигне 6.7 метра в секунда. Минималните температури ще са от – 5 до 0 градуса, максималните от -1 до 6 градуса.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име