Intrigi.bg Политика БСП няма да подкрепи предложения от ПП проект на решение с националните...

БСП няма да подкрепи предложения от ПП проект на решение с националните цели

165
0

БСП няма да подкрепи предложения проект на решение, заедно с това потвърждаваме нашата готовност да водим конструктивен диалог, който при определени условия би могъл да доведе до избирането на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Това каза Кристиан Вигенин, който представи решението на Изпълнителното бюро на партията по време на срещата с „Продължаваме Промяната“.

Вигенин отбеляза, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ имат общо 127 народни представители, които не са тук и не участват в разговорите. Трите формации до момента не се ангажираха в диалог с „Продължаваме Промяната“, което ни води до заключението, че нямат намерение да подкрепят евентуално декларация за приоритетите и да подкрепят правителство с втория мандат, коментира той. 

Вигенин посочи,  че споделят основните цели, които са набелязани в проекта, а именно развитие на конкурентна и иновативна икономика, гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото, постигане на енергийна независимост, намаляване на социалните неравенства и достъп до качествено здравеопазване и образование. 

В текста на проекта обаче са залегнали предложения, по които нямаме съгласие. По тях не можем да правим компромиси и на този етап по наша преценка те нито могат да бъдат извадени, нито могат да бъдат коригирани, посочи Вигенин. 

Номинираният от „Продължаваме Промяната“ за министър-председател Николай Денков коментира, че проблемите са най-вече в две посоки – едната е свързана най-вече с отношението към войната в Украйна и позицията на България в този конфликт, а втората е свързана с изборния процес. Имахме дискусия и търсихме решения, това е вашето решение и ние го уважаваме. Така, както вие оставихте вратата отворена за последващи дискусии, от наша страна ще срещнете същото разбиране, посочи Денков. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име