Intrigi.bg Политика Брюксел нe вярва на лъжи: Комсомолът на Прокопиев с акция срещу ЕС...

Брюксел нe вярва на лъжи: Комсомолът на Прокопиев с акция срещу ЕС посланици

43
0

Истинско показно по провеждане на активно мероприятие демонстрира в последните няколко дни комсомолът, изграден от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев – сложна плетеница от НПО-та, медии и политици, съставена на принципа на някогашните младежки партийни организации на БКП. 

По времето на соца, обслужващ интересите на Партията – майка, а днес – на наследниците на комунистическата и ДС номенклатура.

Досущ с плама, присъщ за комсомолците, журналисти и сдружения бяха впрегнати да атакуват посолствата на страните членки на ЕС у нас. Защо?  Та нима същите тези хора не бяха най-големите радетели за евроатлантизма у нас и не усвоиха милиони евро грантове уж, за да промотират евроценностите в страната? 

Е, явно не са и това се видя още когато същите тези организации започнаха да се опитват да монополизират правото да са последна инстанция на истината. Зачерквайки хора, цели групи от обществото и всеки, който се опитва да им попречи.

За да се стигне до върха на цинизма – да изпращат гневни писма до посолствата на ЕС у нас, защото същите са се срещнали с Делян Пеевски – лидера на една от най-големите и дългогодишни евроатлантически партии у нас – ДПС.

Навръх Деня на Европа Пеевски, начело на делегация на ДПС, обсъди с партньорите и от Съюза важните теми от дневния ред както на България, така и на Стария континент. Нормална среща между партньори, работещи в полза на европейските ценности и недопускането на трети страни да влияят върху бъдещето на Европа.

За партийния апарат на Прокопиев обаче  разговорът на Пеевски с посланиците се оказа сбъднат кошмар. Просто защото най-големият враг на задкулисието седна на една маса с тези, достъпа до които кръгът „Капитал“ мислеше за своя резервирана територия и пред които дълги години чрез различни политкомисари пробутваше собствените си интереси и клеветеше политическите си и бизнес опоненти.

Сега олигархът задейства личното си ДКМС – тежката артилерия на пропагандата, изградена по съветски модел, но маскирана като „демократични сили“, „гражданско общество“ и „независима журналистика“. И най-нагло присъдружните му НПО-та и медии започнаха да питат посланиците защо са били на среща с Пеевски.

Мислейки си, че така ще успеят да сплашат чуждите представители и да им наложат своеобразно ембарго с кого могат да се виждат и кого не. Пълно самозабравяне и тежка самооценъчна диагноза.

Но Брюксел не вярва на лъжи и един звучен (по дипломатически) шамар прозвуча откъм белгийската легация. В отговор на въпрос на „Свободна Европа“ (чиято БГ секция от години е съставена от приближени на кръга „Капитал“ журналисти) от външното министерство на Белгия официално заявиха, че не виждат проблем в организираната от белгийското посолство среща с делегацията на ДПС, предвождана от председателя на партията Делян Пеевски.

„Подобна среща е изцяло в синхрон с дипломатическата работа, която посолствата на държавите-членки на ЕС извършват в България“, пише в отговора на белгийското външно министерство.

„Ръководителите на мисиите на ЕС в София редовно организират срещи с български участници/събеседници от всички страни. Домакин на тези срещи е ротационното председателство на Съвета на ЕС“, заявява белгийското външно министерство и допълва, че са били засегнати открито „широк кръг от въпроси“.

След срещата пък посолството на Германия посочва, че тяхната политика е да разговарят с всички политически партии и техните председатели.

Всичко това ясно говори, че европейците не искат повече да бъдат лъгани и рано или късно, за съжаление на Прокопиев, истината успява да стигне до тях. И това е правилния подход, защото само по този начин, чрез пряк диалог, от хоризонта им ще бъдат изчистени всички сенчести играчи (като олигарха Прокопиев), а фалшивите мантри налагани в Европа от кръга „Капитал“, повече няма да имат значение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име