Intrigi.bg Актуално Броят на заразените с коронавирус у нас е 565

Броят на заразените с коронавирус у нас е 565

207
0

„Искам да честитя празника на всички, които работят в системата на здравеопазването. Както и на всички, които са на предния фронт в борбата с Ковид-19, колегите от Бърза помощ, колегите от РЗИ, работещите в Министерство на здравеопазването, които не спят от почти месец, както и моите колеги от Щаба“, това съобщи ген. Мутафчийски по повод Световния ден на здравето, който отбелязваме днес.

Относно картината на заразените с коронавирус у нас: 565 са общо случаите. Мъжете са 320, жените са 245. 

В София са 15 новите случаи, амбулаторни са 8. 

Няма нови области, които да са засегнати от разпространението на заразата. 201 души са настанени в болници, от тях 26 са интензивни.

Починалите общо са 22, има и 3-ма нови излекувани. 

За последното денонощие има 24 нови случая, а са били изследвани 229, каза още ген. Мутафчийски, цитиран от БТА.

Има един нов случай на заразен от Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в София, като общо потвърдените случаи са 8. Над 100 от работещите пряко със заразени са тестувани. Медиците трябва да приемат всеки пациент като потенциално заразен с коронавирус. В отделения в болници, в които случайно се открива коронавирус, се изследват контактните от първи ред.

Броят на заболелите в света не намалява, а се увеличава, но има тенденция за по-бавно увеличаване, допълни той.

По думите му такава тенденция се отчита в Италия, а през последното денонощие в Китай не е загинал нито един. Намалява броят на загиналите и в Испания. В България като че ли се задържат в едни и същи граници. В САЩ обаче ситуацията се развива много бързо. 

До Великден ограничителните мерки в страната трябва да останат такива, подчерта ген. Мутафчийски. 

Всяко изследване с PCR тест се заплаща в размер на 60 лв. от НЗОК, ако лечебното заведение има договор с Касата, посочи още ген. Мутафчийски

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име