Intrigi.bg Спорт Британската антидопингова агенция ще разследва сигнал срещу Тайсън Фюри

Британската антидопингова агенция ще разследва сигнал срещу Тайсън Фюри

204
0

Британската антидопингова агенция (UKAD) обяви, че започва разследване срещу световния шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри. То е по повод положителна на боксьора от 2015 г. за забраненото вещество нандролон, която впоследствие не доведе до наказание.

Причина за възобновеното разследване от UKAD са признания на фермера Мартин Керфут, който твърди, че преди години е лъжесвидетелствал.

През уикенда Керфут даде интервю пред таблоида „Дейли Мейл“, което накара UKAD да се самосезира.

Хронологията

През 2016 г. Фюри беше разследван от антидопинговите органи, след като в негови проби от февруари 2015 г. беше открит нандролон. Същото показа и проба на братовчед му Хюи Фюри. Когато разследването започна, Тайсън Фюри беше шампион на Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA), след като беше детронирал Владимир Кличко.

След доказателства и свидетелски показания, че фермерът Мартин Керфут е доставил на братовчедите Фюри месо от дива свиня, което е било заразено и е довело до положителната проба,

По-късно UKAD спря разследването.

Четири години след процеса Керфут направи рязък завой и сега твърди, че са му обещани пари, за да свидетелства.

„Човек, близък до двамата боксьори Фюри, ми обеща пари. Ставаше въпрос за 25 хиляди паунда, които дори не ми бяха дадени. Аз никога не съм имал дива свиня или месо от това животно“, каза Керфут през уикенда.

Промотърът на Фюри Франк Уорът категорично отрече тези твърдения.

В момента Фюри е шампион на Световния боксов съвет (WBC), след като на 22 февруари нокаутира Дионтей Уайлдър и му нанесе първа загуба на професионалния ринг. Според президента на WBC Маурисио Сюлейман няма риск за статута на Фюри като шампион.

„Предпочитам да вярвам на Тайсън, отколкото на човек, който открито говори, че лъже, при това за финансови облаги“, каза Сюлейман пред британските медии.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име