Intrigi.bg Булевард Брендо продаде митичния „Оазис“ за 11 млн. евро на офшорка

Брендо продаде митичния „Оазис“ за 11 млн. евро на офшорка

632
0

Евелин Банев – Брендо е продал фирмата,  която е построила и е собственик на комплекс „Оазис“ на   офшорката „Баландра Холдинг Лимитид“.

В резултат култовият  комплекс „Оазис“ в  Лозенец тихо сменя собственика си, за впечатляващата цена от 11 милиона евро. Отделно след преструктурирането в орбитата на Евелин Банев влиза и още един тузарски хотел в Слънчев бряг. Криминалисти подозират, че сделките са чисто формални и са част от процес на осигуряване в изградената с пари от дрога империя на Брендо. Целта е, докато той официално не може да стъпи у нас заради влязлата в сила присъда, управлението на бизнеса му да се концентрира в ръцете на неколцина негови доверени кадри.Част от плана е сделката за комплекс „Оазис“, прочут като перлата в короната на Банев. Шикозният курорт напомни за себе си наскоро, покрай готвената там сватба на дъщерята на Брендо Александра.

По документи комплексът се води собственост на фирма „Интербилд“, която притежава лиценз от туристическото министерство за категоризиране и настаняване на туристи. Самата фирма е основана още през 2004 година под името „Пи еф Ю – Кънстракшън“, а нейни собственици са соченият за дясната ръка на Брендо Константин Дишлиев и братът на Евелин Банев Симо Крайчев. Малко след това дружеството  взима взема заем от Швейцарска банка, с който започва да изкупува и строи бизнес сгради в София. След преименуването на „Интербилд“ стартира най- мащабния проект за изграждане на ваканционно селище „Oasis Resort & SPA”. Според разследващите то е построено с пари от наркотрафика на Брендо. В обвинението за пране на пари срещу него е посочена и сумата 11 138 650 евро. Ваканционният комплекс бе любимата резиденция на Брендо до мистериозното му изчезване  заради влезлите в сила присъди в България, Италия и Румъния.

Бягството на боса налага и трансформация в собствеността. Така фирмата собственик на комплекс „Оазис“ –  „Интербилд“ се озова в ръцете на  офшорката „Баландра Холдинг Лимитид“,  регистрирана в Кипър, чиито реални собственици, заради законодателството на острова остават скрити.  Покрай окрупняването в бизнеса „Интербилд“ се сдобива и с още един хотел. Дружеството става собствена на фирма „Грийн коуст ризортс“, която притежава хотел „Флора Парк“, разположен в самия център на курорта Слънчев бряг. Към днешна дата хотелът на Слънчака е обявен за продан с цена 3 074 400 евро, показват обяви в сайтове за имоти.

Туристическите мениджъри на Брендо търсят туристи и за столичния хотел „Рила“, става ясно от обяви в сайта. За собственик в сянка на хотела, който се намира на пъпа на София, също се сочи Евелин Банев. Той го купува през 2017 година от Васил Божков.  Сред серия трансформации бившата резиденция на ЦК на БКП се води собственост на фирма „Пропърти груп България“,  в нея от своя страна 85% държи дизайнерката Яна Хадам, която през годините работи за съпругата на Банев, а впоследствие в ръцете й преминава собствеността на близки до наркобоса фирми. Останалите 15 са на бизнесмена Георги Велев – Палачинката. В множество публикации Велев е сочен за кум на Брендо.  Евелин Банев от своя страна е обявен за кръстник на едно от децата на Палачинката,  пише,  „България Днес“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име