Intrigi.bg Крими Братът на Рачков влиза в затвора?

Братът на Рачков влиза в затвора?

877
0

Братът на Димитър Рачков отново има сериозни проблеми с правосъдието. Черната овца в семейството на обичания комик този път е загазил сериозно и може да получи ефективна присъда, която да го прати директно зад решетките.

Преди броени дни Петър Рачков е получил обвинение за съхраняване на метамфетамин с цел разпространение. Решението на прокуратурата е взето по повод дрогата, която бургаските полицаи откриха при претърсване в дома му преди година. Направената експертиза е установила, че намерените 4 плика в апартамента на Рачков съдържат около 4 гр синтетична дрога. Добрата новина за бургазлията е, че прахообразното вещество, открито в буркан при обиска, наистина се е оказало хранителна добавка. Към случая обаче се прибавя малко над 1 гр, за който има данни, че Петър е продал на „клиент“. Според запознати със случая, ако бъде признат за виновен, Петър може да получи между 2 и 8 години затвор, както и глоба в размер на 20 хиляди лева.

Припомняме, че Петър Рачков е с множество криминални прояви, но до момента успява да се изплъзне от родното правосъдие. Най-фрапиращият случай е от март 2017 г., когато Петър първо бе сгащен заедно с още двама бургазлии при спецакция в кола, натъпкана със синтетична дрога и пособия за производството й. При последвалия обиск в помпена станция в с. Черни връх, където официално работи Рачков, пък беше открита цяла нарколаборатория. Разследващите обаче не успяха да докажат, че наркотиците са на бургазлията и той дори не получи обвинение по случая. Братът на актьора е хващан и три пъти да шофира без книжка, но досега винаги се разминава само с глоби. Най-сериозната му присъда до момента е за пласиране на фалшиви долари. Случаят е от началото на 2014 г. и изпитателният срок по него вече е изтекъл, така че въпреки множеството си провинения, в момента Петър Рачков се води неосъждан, защото е реабилитиран. За пореден път той потърсил помощ от брат си Димитър, който през годините е негов финансов гръб и плаща разходите му по адвокати, въпреки че отношенията им са сложни. Водещият на „Като две капки вода“ избягва да коментира криминалните прояви на родственика си и се преструва, че той не съществува, но близки до фамилията споделят, че на актьора винаги му дожалявало и помагал на брат си, за да не разстройва техните възрастни родители.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име