Intrigi.bg Крими Братът на Жоро Плъха: Искаме затвор за доктора

Братът на Жоро Плъха: Искаме затвор за доктора

920
0

„Не трябва доктор Димитров да е на свобода. Не бива да му се размине. Той е убиец. Искаме затвор”, бяха първите думи на Мухамет Джевизов, брат на убития Жоро Плъха, цитиран от „Трафикнюз“.

Само преди ден Окръжна прокуратура-Пловдив внесе официално обвинителния акт спрямо 49-годишния д-р Иван Димитров. Престъплението е квалифицирано като „извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана“, тоест ще се води по чл. 119 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Срещу Димитров е повдигнато и второ обвинение за притежание на незаконно оръжие – пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за него.

Тези две обвинения не се приеха добре от семейството на Плъха. Наш репортер успя да се свърже с брат му, който е в Германия. Мухамед заяви, че според него квалификацията на обвинението е в полза на доктора.

„Трябва да бъде съден за убийство, а не за самозащита. Липсва справедливост”, заяви Джевизов.

Той добави още, че ще предявят частен иск и ще настояват за кръвнина до 200 хиляди лева. Освен това, според Джевизов, жената на докторът лъже и семейството обмисля да я подведат под отговорност за лъжесвидетелство.

Семейството на Плъха все още обитава къщата на улица „Прохлада”. Майка му се грижи за детето на Жоро, тъй като съпругата му е в чужбина.

„Когато мога, изпращам пари на детето. Майка му го остави и отиде да работи някъде в чужбина”, заяви Мухамед. В махалата се носи слух, че съпругата на Плъха е избягала със сводника си в Белгия. Преди това е упражнявала древната професия на Скобелева майка.

Родителите на Плъха също не са удовлетворени от новината за повдигнатите две обвинения на д-р Димитров. Веднага след публикациите по медиите те са се обадили на сина им зад граница, за да му съобщят. Семейството вече има адвокат.

В същото време вълна от коментари заляха интернет пространството след публикацията, че Иван Димитров е обвиняем по две престъпления. Съвсем очаквано пловдивчани не само изразиха подкрепа към медика, осъдиха действията на жертвата му и разкритикуваха прокуратурата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име