Intrigi.bg Крими Ботьо Ботев: Убийството на Станка Марангозова е извършено лаишки

Ботьо Ботев: Убийството на Станка Марангозова е извършено лаишки

47
0

Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност. Престъплението срещу бизнес дамата Станка Марангозова не е извършено, подготвено и обмислено както трябва. Има известен обществен проблем между поръчител и жертва. Убийството е било извършено лаишки.

Това коментира в Сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

Припомняме, че вчера бяха разкрити подробности около разследването на убийството на Марангозова, която бе застреляна в автомобила си в столицата. Миналата седмица имаше специализирана акция в кв. „Левски“ в София, при която бе разбита организирана престъпна група за поръчкови убийства. Ръководител на ОПГ-то се оказа служител на НСО. Разследването стигна до името на Иво Маславор – доведен син на Емилия Масларова, която вчера категорично заяви, че двамата не поддържат връзка.

„Имаме един известен обществен проблем – между поръчител и жертва. Предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя, ден преди това“, обясни Ботьо Ботев.

Срещу Иво Масларов е имало заведено дело от Марангозова заради изнудване. Тя е трябвало да дава показания на следващия ден.

“Практика е в поръчковите убийства да няма връзка между поръчител и извършители. Тук пряко се осъществява дейността. Грешка, разбира се. Обикновено поръчителя минава през две три вериги и не знае кои са извършителите”, обясни още криминалистът.

Според Ботев има недооценяване на ситуацията и от страна на разследващите, тъй като Марангозова е можело да бъде пазена.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име