Intrigi.bg Политика Борисов: Ще подкрепим Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

Борисов: Ще подкрепим Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

713
0

„Ще подкрепим категорично кандидатура на Сергей Станишев за председател на Европейския парламент. Още по време на предизборната кампания аз недоумявах, че лидера на ПЕС не искаха да го включат в листата. Аз гласувах за него, всички колеги, които дойдоха да ме питат до един като българин им казах, че бихме го подкрепили“, това заяви премиера Борисов след края на преговорите в Брюксел за разпределението на висшите постове в европейските институции.

Един от възможните варианти, които ще бъде предложен в ЕП е лидера на ПЕС да председателства парламента на ротационен принцип с Манфред Вебер.

Българин на такава висока позиция само е чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват

„Не мога да кажа, няма да е честно кой номинира Станишев“, отговори премиера запитан от къде е дошла кандидатурата на лидера на ПЕС.

По думите му на този етап единственият избран е новия председател на Европейския съвет – премиера а Белгия Шарл Мишел. „Той е добър приятел на България, него можем да поздравим за избран. Честих му има и новородена дъщеричка. Това е сигурно. За комисията Усрула знаете бяхме с нея на Мюхнеската конференция, така, че и Каракачанов я познава добре. Тя е майка на 7 деца, така че добре ще се справи. Ние поехме ангажимент с нашите парламентарни групи в ЕП да подкрепят този компромис, само Ангела се въздържа, защото са от една държава„, коментира Борисов новия кандидат за шеф на ЕК германския военен министър Урсула фон дер Лайен.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име