Intrigi.bg Политика Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка и той...

Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка и той го послуша

757
0

Премиерът е категоричен, че ще иска „тежки санкции“ за хората, пуснали биячите от ареста

„Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това – да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи. Като се прибера и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром, извършил престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други органи няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции, щом се прибера“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод ескалацията на напрежението след побой над продавач в супермаркет в Габрово.

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка. Това научи от свои източници NOVA.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово. Това заяви самият той от Дубровник, където е на икономическия и търговски форум „16+1“.

„Вече сме 17+1. Това, което стартирахме в София миналата година, Гърция вече е присъединена. Друго – мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай“, каза още Борисов след икономическия и търговски форум „16+1“, който е част от Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

„С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост, ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов“, обясни още Борисов. И допълни: „Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският процес догодина пак ще е в София“.

„Аз отговарям за рамката. Със самата сделка за F-16 не се занимавам, дори съм забранил да ми докладват. На летците ни съм обещал нови самолети, които да издигнат българската авиация. Парите са отделени. Когато стане факт сделката, влизаме и плащаме. Преди парламентът да излезе във ваканция, въпреки че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. Оттам нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни“, каза още министър-председателят по темата със закупуването на нови изтребители за армията ни. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име