Intrigi.bg Политика Борисов: Уважавам протестиращите, към провокаторите изпитвам неприязън

Борисов: Уважавам протестиращите, към провокаторите изпитвам неприязън

407
0

„Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани, и да не им е бил решен проблемът.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Кърджали относно продължаващите вече над два месеца антиправителствени протести.

Той обаче разграничи обикновените хора на протеста от „платените провокатри“, хвърляли бомбички по полицаите и къртили павета.

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, коментира Борисов.

По думите му от това личало, че мафията и контрабандата са на улицата.

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили.

„Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези“, заяви премиерът.

„Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е фалшификация. Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама“, коментира още той.

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов заяви, че е готов на такъв, включително и с „Отровното трио“.

„Аз съм готов да се събера и с Триото, и Радев, и с всеки като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“, заяви още той.

Относно критиките на евродепутата Клеър Дейли към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът коентира, че игрите от българския парламент са се прехвърлили и в ЕП.

„В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев, едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите“, коментира Борисов.

Премиерът Бойко Борисов е в Кърджали за освещаването на новоизградени постройки на манастир „Свети Йоан Предтеча“. С него е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Средствата за строежа 800 000 лева са отпуснати от държавата. Освещаването беше извършено от пловдивския митрополит Николай.

Борисов коментира, че това е един от начините за етническата толерантност.

„Ние строим, възстановяваме църкви, ремонтираме джамии“, заяви Борисов. „Толерантността ни между религиите и хората е била коментира на процеса „Акаба“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име