Intrigi.bg Политика Борисов с най-високия орден на Сърбия за заслуги

Борисов с най-високия орден на Сърбия за заслуги

681
0

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с най-високото държавно отличие в Сърбия.

„Орденът на Република Сърбия“ му беше връчен от президента на страната Александър Вучич.

„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз“, заяви Борисов на церемонията, с която бе отбелязан националният празник на Сърбия – Денят на държавността.

Мотивите за връчването на ордена са за изключителни заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Сърбия и България.

Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм.

„Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите“, категоричен беше той.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име