Intrigi.bg Политика Борисов: С ваксината ще стане като със санирането

Борисов: С ваксината ще стане като със санирането

392
0

Министър председателят Бойко Борисов сравни ваксинирането със санирането.

„Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането.

В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметове само за това питат – кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини.

В началото всеки се пита нужно ли е, или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината и процентът ще го достигнем. Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% „за“ ваксиниране“, заяви премиерът Борисов. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обясни,

че 699 души са си поставили ваксината срещу COVID-19 през вчерашния ден. Той обясни, че най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

Това стана ясно от видео, споделено във Фейсбук профила на премиера Бойко Борисов.

Здравният министър обяви, че няма данни някой да е проявил странични реакции.

„Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма“, поясни проф. Ангелов.

„От бюджета на Министерството на здравеопазването ще осигурим 1,4 млн. лв. за закупуването на нов и модерен скенер за нуждите на УМБАЛ „Св. Анна“

в София. Вече отпуснахме близо 1 млн. лв. за оборудването на Клиниката по кардиология с най-съвременна медицинска апаратура. По време на посещението си в УМБАЛ „Св. Анна“ уверих директора на болницата д-р Славчо Близнаков, че може да разчита на нашата подкрепа и при изграждането на новия параклис в двора на лечебното заведение. Ще съдействаме максимално строежът да започне възможно най-скоро“, написа в профила си във Фейсбук премиерът.

Днес Бойко Борисов инспектира и ремонта на язовира при с. Мещица, област Перник,

съобщиха от правителствената пресслужба. Язовирът се укрепва и ще е готов през януари. Модернизира се контролната измервателна система на водоема, която се осъществява чрез поставяне на индикатор за нивото на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри. 

Това ще позволи изграждането на система за ранно предупреждение, която ще включва дистанционно наблюдение на водното ниво, на деформации и филтрация по стената, валежи, температура на въздуха и скорост на вятъра. „Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери“, е казал премиерът. По време на посещението е станало известно, че язовир „Студена“ е достатъчно пълен. 

Борисов е заявил, че в цялата страна се реконструират част от язовирите, за да се подобри техническото им състояние и да се осигури безопасността на хората. 

В страната се ремонтират 90 водоема от фирмата „Монтажи“ към Министерството на икономиката. Ремонтите на 15 от язовирите вече са завършени. В края на януари се очаква да приключи реконструкцията на още 30-40 водоема в страната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име