Intrigi.bg Политика Борисов се среща с Тръмп

Борисов се среща с Тръмп

396
0

Днес ще се проведе официалната среща на българския премиер Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп.

Двамата ще обсъдят стратегическото партньорство между България и САЩ, отбелязвайки силните и трайни отношения, които съществуват между двете страни. Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете държави интереси в областта на сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство и върху енергийната диверсификация.

Срещата на Тръмп с Борисов в Белия дом ще бъде поредната с лидери от Централна и Източна Европа тази година. Преди това американският президент се срещна с лидерите на Полша, Унгария, Румъния, Словакия, Австрия и Чехия, като акцент бяха проблемите с енергетиката, сигурността и икономическия растеж.

Заедно с премиера в българската делегация са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, който е и министър на отбраната, както и министрите на финансите Владислав Горанов и на икономиката Емил Караниколов.

Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк “Арлингтън”. Ще се срещне и с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът ще разговаря и с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име