Intrigi.bg Политика Борисов се прибра от Истанбул и срази всички, нарекли го „малък премиер“

Борисов се прибра от Истанбул и срази всички, нарекли го „малък премиер“

1721
1

Днес е един хубав ден, изключително важен за българо-американските отношения. Стратегически за следващите поне 10 години. Бяха набелязани действия, които оставят България на картата на газоразпределителната система на Европа.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг на летище София след връщането си от церемонията по откриването на Турски поток в Истанбул.

„След като президентът Тръмп разпореди за падането на визите за България, вече се работи активно по това в Държавния департамент“, добави Борисов.

„Днес в Турция пуснаха тяхната част от „Турски поток“, нещо за което се говореше навремето, че нямат ресурс, но те си го направиха“, напомни премиерът.

„Президентът Вучич на двустранната ни среща каза, че и на сръбска територия ще го наричат „Балкански поток“. По този поток ще тече газ в зависимост от това къде цената на газа е най-ниска. Ще можем по нашите газови магистрали да превозваме и да взимаме транзитни такси“, заяви Борисов.

„А за това защо на тези среща на държавни глави са поканили един малък премиер като мен, оставям да коментират анализаторите, които ме анализират от сутрин до вечер“, добави той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име