Intrigi.bg Политика Борисов призна: Увеличихме партийните субсидии на 8 лв., защото нямаше да мине...

Борисов призна: Увеличихме партийните субсидии на 8 лв., защото нямаше да мине бюджета

321
0

Или приемаме увеличението на партийните субсидии, или си търсете друго мнозинство. Пред тази алтернатива е бил поставен премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ от по-малкия си коалиционен партньор – НФСБ.

Това призна самият министър-председател на извънредното заседание на МС. Пред министрите той обяви, че в нощта, когато на второ четене е гласуван бюджетът на България, той и финансовият министър са били поставени в ситуация, в която е трябвало да избират – или бюджетът да не бъде приет, или ако искат да бъде приет, да бъде приет с предложението на БСП партийните субсидии да бъдат по 8 лв. на глас за година на всяка една партия.

Бойко Борисов обясни, че е разговарял с колегата си Валери Симеонов. На телефона по същото време е бил и финансовият министър Владислав Горанов.

„Ние сме били против след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но в парламента се предизвика криза. Ние не можеше да направим кворум да приемем бюджета, категорично. Оказа се, че партийните субсидии могат да попречат да се приеме бюджетът. Сиреч оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка в бюджета“, обясни Борисов. Той каза, че са се чули обидни думи по адрес на ГЕРБ, но не приема обвиненията.

Борисов заръча на финансовия министър да направи разчет откъде е дошла „Цифрата 8 лева“ и как ще се харчат точно парите. Тази сума беше предложена от БСП.

Премиерът каза, че този въпрос никога не го е обсъждал с Корнелия Нинова и отрече ГЕРБ и БСП предварително да са се разбирали да постъпят по този начин.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име