Intrigi.bg Политика Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!

Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!

50
0

Kак страната ни се е справила с нелегалните мигранти и за тероризма ще говори премиерът Бойко Борисов на Мюнхенската конферениция. Борисов вече е в Мюнхен, където в блиц интервю за журналист в инвалидна количка разказа за важните теми на форума.

„Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран“, заяви Борисов. „Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника. Но на първо място е важно – дипломация и мир“, посочи той.

Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи. Той благодари на журналиста и заяви, че за него това посрещане от самолета е било голяма чест.

В отговор на коментар за лошото време, Борисов напомни, че все пак е зима.

„Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре“, каза министър-председателят.

Тази година световният форум в Мюнхен отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В рамките на конференцията ще участвам в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Ще проведа и редица двустранни срещи с европейски и световни лидери, написа Борисов в профила си към видеото.

От профила му става ясно още, че журналистът е от екип на YouTube канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

Мюнхенската конференция и YouTube каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име