Intrigi.bg Политика Борисов: Превърнахме се в държава на записите

Борисов: Превърнахме се в държава на записите

334
0

„Човек да няма телефон на днешно време. Превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не.“ С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира твърденията на „Продължаваме промяната – Демократична България“, че службите са правили нерегламентирани записи на депутати.

„Докато се радвахте на нерегламентирани записи, които се опитваха да направят и да съборят законно правителство преди две години – по същия начин сега се прилага същия сценарий върху коалицията ПП-ДБ“, допълни Борисов.

По думите му от ПП-ДБ са престанали да говорят за кюлчета и шкафчета, защото ставало въпрос за същия монтаж.

„Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и сега всички виждат какво се случи за две години“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ, като допълни, че няма друг коментар по темата освен „нечистоплътност“.

Борисов видя в създалия се скандал опит да се попречи да се състави правителство.

„Целта е тази. Видяха, че всичко е много да се случи. Аз знам, че това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира“, коментира той.

„Вместо да си говорим за бюджета, кога ще довършим реформите – ние си говорим кой и как записал“, подчерта Борисов.

Според него двете формации са близо до това да съставят правителство, но той самият не настоява за нищо.

„Мария Габриел води преговорите. Мен ме избира само народът, интересува ме само какво гласуват хората“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той отказа да коментира разпитите, за които беше повикан в четвъртък в Софийската градска прокуратура (СГП), а след това в Съдебната палата.

Причината е разпит по делото, известно като „Барселонагейт“ и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име