Intrigi.bg Политика Борисов: От 2 седмици Щабът ме умолява да се спре гаврата с...

Борисов: От 2 седмици Щабът ме умолява да се спре гаврата с тях

321
0

Hационалният оперативен щаб работи на пълни обороти и не е разформирован, заяви премиерът Бойко Борисов по повод на промяната в сутрешните брифинги. 

„Както виждате генералът си е жив и здрав. Съзирам поредния умисъл и затова ще кажа, че Щабът никога не е бил разформирован, а работи по следния начин – избран е в зависимост от ситуацията, която ежедневието предполага, за да имаме най-бързите действия“, заяви Борисов, който заедно с ген. Мутафчийски даде брифинг в Министерски съвет. 

„Всяка сутрин в 7 ч. Щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти и едва тогава слизат тук да говорят. От 2 седмици Щабът ме умолява да се спре гаврата с тях... Една част идват буквално да се заяждат с тях. Хората се преумориха, имат и планови операции. Те работят и друга работа… Пазя си SMS-а от ген. Мутафчийски – „Умолявам ви това да го прекратите и по друг начин да се работи“, добави Борисов.

„Ние планирахме всеки ден как да пуснем парковете и планините. Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове, а ние ставаме рано сутрин, без заплата го правим това, без събота, без неделя, без почивен ден, денонощно. Един от най-добрите ми приятели написа „убиха генерала“, защо не му благодарихте, какво да благодаря, Щабът работи на пълни обороти“, подчерта Борисов.

„Горанов натиска всеки ден да отпускаме определени мерки“, коментира още премиерът.

„Няма нито една индикация, че всичко това ще свърши скоро“, добави Борисов.

„Във Франция, например, пускаш SMS, чакаш, като ти кажат излез, тогава излизаш, каква карантина карате вие в София? Другите градове по-малко ги наблюдавам. Улиците ли са празни, парковете ли са празни? И само с бързите и ефективни мерки сме на най-ниските нива и дисциплината на огромната част от българите сами да се пазят“, каза още премиерът. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име