Intrigi.bg Политика Борисов от Пловдив към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен...

Борисов от Пловдив към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор?

341
0

Откъде знаеш кой ще е новия главен прокурор?. Това попита лидерът на ГЕРБ и бивш премиер от Пловдив Бойко Борисов .

Борисов поиска да се изреди в коя точно сфера Румен Радев има успехи, като за пореден път посочи, че в момента той управлява еднолично и в диктатура. Изреди проблемите, които стоят пред страната – миграцията, провалената ваксинация, здравната криза и др. Отново даде да се разбере, че Радев не е обединител на нацията и направи сравнение с предишните президенти – Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен  Плевнелиев, които при кризи са успявали намалят напрежението и държавата да излезе от кризата. „Кои в момента имат изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всяка криза“,зачуди се лидерът на ГЕРБ. И добави: „Съединението Радев не е само твойте хора да гледаш, а всички останали са лоши“.

Поясни, че не го е страх от заканата на президента. „Толкова неща мога кажа за Радев на новия главен прокурор“, поясни той. Попита защо на-важният закон е този за НСО, за да „оголят“ главния прокурор, за да стане лесна мишена. Обвини Радев, че отишъл в Белозем, за да си направи само пиар. Нямало репортажи за скока на цената на газа и тока, защото при изборите Радев трябвало да излезе успешен.

„Управлението на листчетата и цифрите на Румен Радев. Това в момента се прави“, каза още той, визирайки скандала от преди дни между ИТН и ИБГНИ, при който Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева се опитвала да разцепи групата им като предлагала подкупи.

Атаката от страна на Радев Борисов обясни така: „Безсилие и страх, че ще загуби изборите. Видя хаоса, който създаде“.

Поясни, че ГЕРБ е първа сила дори и по техните правила.Напомни, че избор след избор ГЕРБ печели и това е именно е оценката на народа. „Кой компромат, който ми спретнаха точно неговите хора, не е станал достояние на всички българи’, попита Борисов. Напомни за снимките от спалнята си и даде да се разбере, че между част от тях има разлика от 2-3 години. Относно коментара на Радев, че нито една партия не може да се справи сама и трябва диалог, Борисов напомни, че той е правил кабинет на малцинството, след това  две коалиционни правителства. „Аз не си спомням партия сама да е правила правителство в съзнателната си политическа кариера“, изтъкна още Борисов. И добави: „След като видя какво направиха корумпираните партии, които създаде и сега не могат сами“. След това попита дали на Георги Първанов му е било лесно като е създавал коалиция между БСП и ДПС, като изтъкна, че е по-добре да има правителство.

„Диктаторът плаши политическите си опоненти. Дойдох до тука само за да му отговоря“, каза Борисов като добави, че това, което е казал Радев днес дори е в нарушение на длъжността му. „Откъде на къде ще плаши най-голямата партия в опозиция, вместо да се занимава как неговите парии, които със зор вкара в НС, купуват депутати с милиони“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му по-притеснително е, че Радев явно знае кое ще е следващия главен прокурор и как ще го избере. „Само това му липсва,освен да нарежда на Рашков“, каза възмутен Борисов. Поясни, че по-правилната реакция на президента би била да попита кога прокуратурата ще иска имунитета на няколко депутати за предлагането на. Зачуди се защо Радев  не извикал партиите на протеста, за да ги попита за скандала. „Тогава щеше да е държавен глава – еднакво отдалечен и обединител. Той ме плаши или мисли, че ме притеснява със следващия главен прокурор“, каза още Борисов.

Попита Радев дали е гледал записите от камерите, където се е разиграла случката и къде точно са пазарили депутатите. „Нали говориха за прозрачност. Бързо ли избяга?. Притеснен ли беше?“, попита Борисов журналистите за реакциите на Радев. Заяви, че държавният глава още повече ще трябва да се притеснява, защото възмездието ще му дойде от народа.

Изтъкна, че не случайно говорил миграцията,провалената ваксинация, задаващата се здравната криза, ценовия шок, който ни очаква след скока на газта и тока, като и проблемите при земеделците. „Само от тези сектори няма излизане, ако спешно не се работи“, заръча той.

Борисов коментира следващите избори и дали ГЕРБ имат кандидат за президент. Попита дали вота ще е честен, след което добави, че машините „се пипат“, след поставянето на софтуера. Даде да се разбере, че без контролно преброяване на квитанциите от машините и без и да се лицензира софтуер, вотът няма да е честен

„Флашките могат да ги пипат. Какво значение има кандидата, когато от сега се знае, че те ще излъжат на изборите. Как 99.2 % пребориха за 1 ден, а 3 дена не можаха 0,8%. Народът ще се осъзнае“, каза Борисов и напомни как на предишните избори от ИТН са обявили победата и кабинета преди да са ясни крайните резултати. „На Радев партиите им е по-изгодно да се занимават с НСО, вместо с изборите“, каза Борисов и добави, че кризата ще дойде когато се влошат сметките. Поясни, че партиите на протеста „много бързо се въртят“ и заподозря, че Радев няма да има с кого да направи нов служебен кабинет. В тази връзка добави, че няма против Кирил Петков да направи партия. „Докато не покажат да видим какви са качествата, тази енигма ще важи. Ако можеш да пееш -добре, ако свириш – още по-добре“, каза Борисов относно появата на все нови проекти в политиката.

Относно кандидата на ГЕРБ за президент, поясни че сега в партията вървят номинации  и разговори. От думите му стана ясно, че ПГ-то на ГЕРБ  има също своя номинация, но не каза име. Заръча на младежите да се срещат с хората, за да проверят социологията. Пред актива на ГЕРБ в Пловдив поясни, че трябва да се опитат да балансират младостта с опита. По думите му в партията има много сериозни хора, които много са дали много на формацията и са били много лоялни. Наред с това имало и подрастващо младо поколение, което трябвало да интегрират и така следващите 4-5-6 години процеса на обновление да върви естествено, като „се изсмука“ опита на всеки от възрастните.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име