Intrigi.bg Политика Борисов отказа депутатското място: Имунитет не ми трябва

Борисов отказа депутатското място: Имунитет не ми трябва

390
0

„Днес подадох заявление. На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах и двата избирателни района, където спечелих и лидерския дебат. И г-жа Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов ги победих в лидерските двубои“, каза Бойко Борисов, информирайки, че е подал заявление пред ЦИК, с което се отказва от мястото си като депутат в настоящото Народно събрание.

„Да видят разликите само. Имаше една игра – намерете разликите. Те са много съществени. Исках да благодаря за цялата подкрепа, да се извиня за това, че три месеца беше затворен пътя, но вие сте хора, които разбирате. Сега сме укрепили, изграждаме бетонна шапка. Така че като извинение вчера отпуснахме допълнителни пари, колкопо пожелахте вие, толкова. Каквото ни предложите, имаме още малко време, съм готов да го направим за Рилската света обител”.

Това коментира премиерът Бойко Борисов днес, при посещение на Рилския манастир.

„Благодарен съм на Господ, защото от 31 многомандатни избирателни района – спечелихме в 24 – някои имат претенции за 1-2”, каза Борисов.

Той отбеляза, че ДПС са спечели в три избирателни района, а партията на Слави Трифонов в един.

„Следваща партия след нас има три района взети. Ние имаме 24. Считаме ли, че сме победени, слизаме и не трябва да сме доволни от това, което сме направили? Както ние проявяваме скромност и толерантност и те да проявяват”, заяви Бойко Борисов.

„С един район или с два, да имаш претенции, че си взел 31”, добави той.

„Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред”.

Борисов призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и за кого са гласували.

„Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха”, посочи Борисов.

„И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Аз подхожам с уважение. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите”, каза председателят на ГЕРБ.

„Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш”, подчерта Бойко Борисов.

„За разлика от другите ние решаваме проблеми, които сме наследили от десетилетия”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име