Intrigi.bg Политика Борисов обяви, че не е бил и няма да бъде в коалиция...

Борисов обяви, че не е бил и няма да бъде в коалиция с ДПС, и призова Нинова да обещае същото

388
0

ен, след като депутатите от ГЕРБ и ДПС опростиха над 8 млн. лева задължения на Главното мюфтийство с мотив, че това е необходимо, за да започне то да получава субсидия от държавата, премиерът Бойко Борисов обясни, че няма договорка между двете партии, а само между българските християни и мюсюлмани в ГЕРБ.

Темата бе засегната няколко пъти в изказване на лидера на ГЕРБ пред женската организация на партията, която се събра днес на политическа академия във Велико Търново. Изказването на Борисов, което продължи повече от час, бе предавано на живо в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Никога не сме били, няма и да бъдем в коалиция с ДПС“, обяви Борисов. Той допълни, че политическата толерантност изисква, когато ДПС подкрепи ГЕРБ за дадено решение, той да каже: „Благодаря, ефенди“. Накрая каза, че с ДПС са разговаряли по натовската тема.

„От 12 години съм казал: „Коалиция с ДПС не правя“. Да излезе БСП и като нас да заяви. Да видите какво гърчене ще започне“, каза още Борисов.

След като обяви, че „тези нещастници“ ги обвиняват в „уйдурма с ДПС“, той обясни, че държавното финансиране за вероизповеданията е, за да няма външна намеса, и разказа за Възродителния процес. „С Възродителния процес започнах. Цял живот съм бил биткаджия и толкова искам да се спася от това“, каза още Борисов. След това премиерът обяви, че иска България да е приятел с Турция.

„Ние можем да се целуване и прегръщаме с премиерите на съседни страни, но разузнавателните централи не са спирали“, допълни Борисов.

Премиерът посъветва кметове на малки села, които поискаха отделни от общинските бюджети, да кажат пред камерите, че БСП ги мачка (бел. авт. – общински кметове на БСП) и тогава да ходят при него. „Моята шефка е също жена (бел авт. – визира председателя на парламента Цвета Караянчева). И президента си има“, обяви още Бойко Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име