Intrigi.bg Политика Борисов обяви решението си за третия мандат

Борисов обяви решението си за третия мандат

160
0

Връчването на третия мандат на БСП и важните точки от дневния ред на парламента коментира пред депутатите от ГЕРБ-СДС лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов във включване от централата на партията, излъчено във Фейсбук.

„Нас ни поставят в най-лесната позиция. Върховният ни орган е забранил да взимаме решение. До този момент нямаме покана от БСП. Те сега идват на това, за което от два месеца говорим. Няма лошо да има лидерски дебати и ние призовавахме за това. Тогава Корнелия Нинова казваше, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, а сега – да се съберат лидерите“, посочи той.
„Ние с правителството на проф. Габровски им предложихме отдалечени експерт, припомни Борисов и добави: „Но всички тогава решиха да мълчат. Промяната и ДБ какво постигнаха – декларация с 63 души, даже самата партия на Промяната не беше в пълния си състав, за да гласува. Може да се разговаря, но нашата позиция ще е много твърда, защото имаме решение на конгреса“, поясни лидерът на ГЕРБ.

„В тази нелека ситуация, те имат шанс да си направят правителство. ДБ и ПП бяха в правителство с тях. Заедно с „Български възход“, ако си намерят и друга подкрепа, а те могат, мога да си направят правителство и без нас. И тук опитът на ДБ да кажат, че с БСП не могат…ами те можаха досега, а сега имало червени линии. Вече ги няма тези линии. Оръжието и подкрепата с военна техника за Украйна, това е законно, то няма да стои пред ДБ и БСП. Вече има закон и това е приключило. Ректорите за „Козлодуй“ не стоят вече на вниманието на парламента, те са в закон. Северна Македония я няма като червена линия, те вече преговарят с ЕС, блащгодарение на вас. Преговорите с „Лукойл“ – те няма за какво да спорят. За Шенген пък имат пълната ни подкрепа на нас. Така че не мога да ги разбера защо така срамежливо искат да се забрави един такъв период“, каза Борисов.
„Ако ни поканят на преговори, ще отидем и това ще чуят“, каза той, но изрази съмнение да го направят. „Ние свикнахме кабинетите да са безлични, защото Радев си управлява еднолично“, отбеляза бившият премиер.

„Скандалите в държавата са от „Джемкорп“ до „Биткойн“, ние се превръщаме от държава на съединението, което прави силата, в държава на агитки – правим неща, с които караме избирателите да се мразят помежду си“, отчете Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име