Intrigi.bg Политика Борисов: Обещах да си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова

Борисов: Обещах да си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова

199
0

„Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват. Обещах на варненци няколко неща“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на нов център на KBC Group във Варна, който ще предложи 300 нови работни места.

„Неслучайно Световната банка направи център в София. Не случайно Китай реши да направи своя мозъчен тръст в България. Не случайно „Телус“ направиха най-големия си офис , нас. „Хемус“ ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна“, добави той.

Изключително важна е квалификацията.

„В Провадия солниците са на 6700 години, а светът не го знае, Европа не го знае. Солта е била много важно, тук са били най-богатите хора, страхотна история. Китайската стена е един млад строеж в сравнение със стената на солницата в Провадия“, обясни Борисов.

„От Варна ще се ръководят много офиси и фирми в Европа. Какво повече да ви направим? „Хемус“ се строи, ще видите Варна какъв център ще е след 4-5 години, когато направим връзката Велико Търново – Варна. Конкуренцията ще е голяма, защото условията тук са много добри. Всеки ще иска да си прати детето да работи тук“, коментира той.

„Неслучайно всички кредитни агенции дават нарастващия рейтинг на България, неслучайно икономиката няколко години държи ръст. Когато фактите говорят, няма какво да се коментира“, заключи премиерът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име