Intrigi.bg Политика Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия

Борисов обещава: Болници в мое управление няма да закрия

995
0

Премиерът Бойко Борисов поиска решение на проблемите с болниците по време на разговор с представители на Сдружението на общинските болници. По време на срещата присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев.

„Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“, заяви Борисов по време на срещата.
Министър-председателят разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от  общинските болници в страната.

„Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат“, подчерта премиерът. До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име