Intrigi.bg Политика Борисов: Нямаш вдигнатия юмрук, за да кажеш, че не си съгласен

Борисов: Нямаш вдигнатия юмрук, за да кажеш, че не си съгласен

194
0

В прессъобщението на президента след срещата на Б9 отсъстват най-важните абзаци.

Това каза премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на националното събрание на партията днес.

„Двуличието е в основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия, а в същото време, когато президентът Джо Байдън говори на тази среща на Б9 (Инициативата Букурещ 9 – бел. ред.), и се приема декларация, не можеш да кажеш, нямаш мъжеството, нямаш вдигнатия юмрук там, за да кажеш, че не си съгласен с тази декларация. За публиката, която ни гледа, след всяко едно голямо международно събитие се приемат декларации, решения и се обявяват. Затова външните министри със седмици и месеци работят по тази обща декларация. Държавите, които участват в дадения формат, казват – аз с това не съм съгласен. Искам да е по-меко“, допълни той.

Борисов обясни, че ескалация на напрежението в Черно море би убило българския туризъм.

„Затова винаги съм казвал, че не искам да виждам разрушители, а искам да виждам мир. Настоявал съм за мир и разбирателство с Руската федерация. Когато участваш в такъв формат, вече има напрежението в Украйна и достатъчно разследващи служби от Великобритания, Чехия, България и т.н. по темата не можеш да не се изкажеш. Хайде, темата за Навални, стана месец и не сме чули позиция. И година може да стане, когато изразиш тази позиция, не можеш да не я покажеш“, добави премиерът в оставка и благодари на колегите си.

Борисов подчерта, че когато искаш да си приятел на всички, става така, че не си приятел на никого.

„Когато касае туризма, стокооборота, преноса на газ, защото получаваме такси, сме за мир и дружба. Когато се шпионства или има подривни действия, нашите служби работят на пълни обороти. Това се опитаха пак да прикрият и това не е за първи път. Тук той се изказва „за“ позицията, че Крим е руски и за санкциите. В същото време, като отиде в Брюксел, там гласува за тях“, каза още лидерът на ГЕРБ.

В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън и държавният секретар Антъни Блинкен участваха в срещата на върха на Букурещката деветка, организирана от президентската администрация на Румъния. 

Букурещката деветка е инициатива, стартирана от президентите Клаус Йоханис и Анджей Дуда, в която участват ръководителите на страните членки на НАТО от Източния фланг на Алианса: България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Унгария.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име