Intrigi.bg Политика Борисов: Не сме троянски кон на Русия в НАТО

Борисов: Не сме троянски кон на Русия в НАТО

343
0

Огромно удоволствие е за нас да се срещнем отново. Благодаря на България затова, че е толкова ангажиран и високо ценен съюзник в Алианса. Високо оценяваме вашата лоялност и ангажимент.България допринася за сигурността, участвате в различни мисии и операции на НАТО, играете стратегическа роля в региона на Черно море, допринасяте за борбата с тероризма.

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се срещна с премиера Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Подкрепяте ученията на НАТО в Ирак, имате присъствие и в други мисии и операции, за което сме много благодарни. Тази година ще отбележим 70 г. НАТО и 15 г. откакто България се присъедини. Разширяването на НАТО с България допринесе за засилване на алианса и засилване на колективната ни отбрана, подчерта Столтенберг. Оценяваме и ратификацията на Протокола за присъединяване към НАТО на Северна Македония. Факт е, че подписахте договор за добросъседство със Северна Македония и начерта пътя за Преспанския договор и сега Северна Македония е на път да се присъедини към НАТО, каза още ген. секретар на НАТО.

Не искаме нова Студена война и призоваваме Русия да спазва договора. Трябва да инвестираме в нашата сигурност и приветствам, че България е започнала повече да инвестира в отбраната, заяви още Столтенберг.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име