Intrigi.bg Политика Борисов: Не си пазя СМС-ите, Радев: Публикувайте пълния чат

Борисов: Не си пазя СМС-ите, Радев: Публикувайте пълния чат

277
0

В отговор на журналистически въпрос за контактите между държавни институции и бизнеса Бойко Борисов отговори, че не вижда „нищо укоримо“.

„Не виждам нищо укоримо, а и самият Бобоков аз съм му помагал, водил съм го с делегации в Узбекистан, в Румъния, в Турция. Това са български инвеститори в други държави и тях сме ги подкрепяли. Това не е лошо и не е укоримо, каза още премиерът.

Според него укоримо е, ако се крият подобни контакти. Бойко Борисов потвърди, че е имал комуникация с Бобоков, като поясни, че не си пази съобщенията в телефона от преди години. „Казваш си истината и всичко е точно“, заяви премиерът. „Аз не съм крил, че познавам целия бизнес и тези хора“, каза още Борисов в Пазарджик по време на откриването на нова производствена база в града.

Борисов казва това в отговор на твърденията на Пламен Бобоков, дадени в телевизионно интервю, че двамата са водели кореспонденция за скандала със задържания либийски танкер „Бадр“. Бобоков заяви също, че няма телефона на президента и това може да бъде потвърдено от прокуратурата, която проверява телефоните му. 

В отговор Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет и обвиняемия Пламен Бобоков. Чатът е озаглавен Prezident – Rumen Radev.

От своя страна президентът призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков.

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат“, както е било предложено още вчера, заяви днес пред журналисти във Велико Търново президентът Румен Радев.

Според Бойко Борисов това, че е получавал СМС-и е повече от нормално. Но той не пазел тази кореспонденция.

„Някои са далеч от мъжете, за да си ги пазят с години и да ги показват после. Обаждал ми се е, дошъл е, водили сме много работни срещи. За да отида при стария президент на Узбекистан, трябва да се договори с него. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, е лошо, а ако е Радев, това е нападение. От всичко, което казах, само това искам да уточня. Препратих на Божков SMS-а. Казваш си истината и всичко е точно. Какво лошо има да кажеш: семейни приятели сме, познаваме се… има човекът бизнес там и решихме да го подкрепим. Какво е укоримо?“, попита премиерът.

Според президента Радев, ако не бъде публикувано всичко от прокуратурата, ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в областта на управлението на държавата. 

„Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които отекват и в чуждите медии, и в европейските институции доказва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“, смята Радев. 

„На ход е прокуратурата и не виждам какво ги смущава, след като те погазиха и конституцията и законите и относно презумпцията за невинност, относно следствената тайна и личната кореспонденция“, каза държавният глава. 

Президентът подчерта, че няма никакви притеснения относно съдържанието на чата и заяви, че при него няма никакви злоупотреби, но беше категоричен, че не би казал какво се съдържа в него, защото очаква първо прокуратурата да го направи. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име