Intrigi.bg Политика Борисов: Не завиждам на Петков заради РС Македония, но не мога да...

Борисов: Не завиждам на Петков заради РС Македония, но не мога да го подкрепя

133
0

В Договора за добросъседство и приятелство между България и РС Македония, сключен през 2017 г., ясно е посочено, че РС Македония не може да има никакви териториални претенции спрямо България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов отрече да завижда на премиера Кирил Петков и заяви, че иска до го подкрепи, но не може да подкрепи, че в България сме фашисти и че не сме си защитавали евреите.

Лидерът на ГЕРБ призова Договорът за добросъседство с РС Македония да се прочете.

„Параграф 11 пише, подписан от мен и от Зоран Заев: „двете договарящи се страни нямат и няма да предявяват териториални претенции една спрямо друга“. То беше в договора. Той е подписан. Те просто изпълняват договора. Договорът го приеха в КСНС, мерките са нашите, бюджетът е нашият“, каза още Борисов.

По време на визитата на Петков в Скопие по-рано тази седмица бе обявено, че местните власти са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че, няма никаква териториални претенции. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име