Intrigi.bg Политика Борисов настъпи Слави: Няма такава държава – да се рекламираш безплатно по...

Борисов настъпи Слави: Няма такава държава – да се рекламираш безплатно по ТВ

480
0

Премиерът Бойко Борисов не скри възмущението си от шоумена Слави Трифонов, който преди да се реши да учреди партията си, макар и при пълно медийно затъмнение, години наред от телевизионния ефир се изказваше политически пристрастно.

А дали името на новия политически проект „Няма такава държава“ е обидно, лидерът на ГЕРБ не пожела да коментира.

„1300-годишна е държавата основана от нашите ханове, с невероятна история и археология, а всеки може да си кръсти партията както иска, но няма такава държава всяка вечер да си промотираш партията безплатно, да имаш едно тесте въпроси към нас, какво е свършено и какво не, има ли друг на когото да му е позволено такава безплатна реклама години наред?!“, скочи Борисов пред bTV.

Според него Слави Трифонов не се е държал политически неутрално през годините, докато е водил шоуто си.

„Сега нещата са честни, досега не бяха честни, той седеше на върха на своя пиедестал да се рекламира и няма такава държава СЕМ да не го санкционира“, отсече Борисов.

Той смята, че сега е важно новият политик да представи екипа около него, защото той носи отговорност за него и от приближените му зависи реално доколко ще пострада рейтингът му.

„Всеки си носи отговорност за хората, той знае защо се губи доверие, защото когато представиш хората си – кандидати за общински съветници, кметове министри, заместник- министри, депутати, изведнъж ореолът изчезва или поне силно ще бъде надупчен, така както и моя“, коментира премиерът.

А за предстоящия местен вот Борисов призна, че не се меси в кампанията на кандидатите си.

Специално за София Йорданка Фандъкова била получила пълна свобода да подбере сама листата си общински съветници.

„Тя сама управляваше и досега, но се опитаха да й вменят нашата сянка“, коментира той.

Борисов обаче не се нае да прогнозира кой ще спечели доверието на столичани – Фандъкова или Мая Манолова, зад която застанаха и леви, и десни.

„Никога не определям резултата, нито съм врачка, нито съм оракул, но ако Мая Манолова спечели, тя няма група, най-голямата е на ГЕРБ, как ще си направи бюджета, а такива глупости хвърля срещу мен всеки ден и си мисли, че ще подвие опашка и ще каже: „Каквото било – било, хайде сега да си работим заедно“, скочи той.

Според него обаче от евентуална загуба на Фандъкова, ще загубят софиянци, защото София била станала един от  най- хубавите градове.

„БСП са като кукувици сега и се чудят къде да снесат по едно яйчице, може ли да нямащ кандидат за кмет на София и да си партия, издигни кандидат, загуби достойно, поздрави победителите“, възмути се още премиерът. 

Борисов коментира и членството на Северна Македония в ЕС и НАТО.

Според него няма по-добро за България от това съседната ни страна да бъде приета в двете организации.

„Някой като каже: „Историята ни ще ни вземе Северна Македония“, ама каква история ще ни вземе? Вкарваме и вдигаме такъв шум и истерия за неща, които в ежедневието изобщо нямат никакво значение“, обобщи той.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име