Intrigi.bg Политика Борисов нареди спешни законодателни промени

Борисов нареди спешни законодателни промени

283
0

Премиерът Бойко Борисов нареди днес на депутатите от ГЕРБ да изготвят спешно законодателни промени, така че да няма задължително редуциране на присъдите за непълнолетни при тежки умишлени престъпления срещу личността.

Това съобщи пред журналисти народният представител :Маноил Манев.

Днес премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха в Министерски съвет с Асен Руменов, баща на убитото наскоро в село Галиче 18-годишно момиче Андреа.

Нека да няма предварителна гаранция, че непълнолетните лица, извършващи престъпления като блудство, изнасилване и убийство, ще получават по-леки присъди, каза народният представител.

„Мъката на хората не може да бъде измервана само с обещания за мерки, трябва да се случи веднага“, каза Манев. Ще се преценява дали непълнолетен престъпник има съзнание на възрастен, и ако е така, ще получава присъда без редукция, посочи депутатът. За целта няма да има нужда от допълнителни експертизи, уточни той.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, каза че Иван Гешев е наредил проверка на всички лица с две – три висящи производства и ако има нарушения на мерките за неотклонение, и ако те не се спазват, наблюдаващите прокурори ще искат по-тежки мерки за неотклонение. Целта е намаляване на битовата престъпност и да не се повтаря трагедията в село Галиче.

Премиерът и главният прокурор обещаха да се прекъсне тази престъпност, защото животът на много хора е унищожен, каза бащата на Андреа.

Ако убиецът – седемнадесетгодишния Аксел Олеков бе получил по-тежки присъди за предишните си престъпления, до това убийство нямаше да се стигне, смята Асен Руменов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име