Intrigi.bg Политика Борисов: Може би информацията на Путин е стара, изкопали сме 160-170 км

Борисов: Може би информацията на Путин е стара, изкопали сме 160-170 км

186
0

Руският президент Путин не е информиран правилно за „Турски поток“  –  връзката с „Турски поток“ с България е готова. Ако си спомняте, с всичките измервателни станции, новите компресори – към 160-170 км има построени, изкопани и полагат тръби, коментира премиерът Борисов за NOVA думите на Владимир Путин, че България бави проекта.

„Ние не сме Сърбия – спазваме правилата на ЕС.  Провеждане на съответните търгове, обжалвания –  чакахме месеци наред съдът да се произнесе, за да не стане като с „Южен поток“, добави Бойко Борисов.

На въпрос ще забързаме ли строителството, за да се вместим в сроковете, премиерът отговори: „Ние по-бързо от това – по 4-5 км на ден, не можем да направим. Забавянето дойде от процедурите и обжалванията и съответно „Газпром“ обжалва в съда. Аз ще се чуя с Путин, за да видим какво му обясняват, какво му докладват. В момента и двата ни газопровода се строят на максимална скорост“, категоричен бещше Борисов.

По-рано днес руският президент обяви на съвместна пресконференция със сръбския си колега Вучич, че България бави реализацията на продължението на „Турски поток“ на своя територия. „Русия ще намери други възможности за реализирането на „Турски поток“, ако България не иска“, каза още стопанинът на Кремъл.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име