Intrigi.bg Политика Борисов: Който спинка сладко, има чиста съвест

Борисов: Който спинка сладко, има чиста съвест

803
0

„Който спинка сладко, има чиста съвест“, съобщи премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където е на среща с актива на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Това е първото голямо събиране на ГЕРБ след пандемията, обърна се към пълната зала кметът на града Живко Тодоров.

„Сутринта един от нашите политически приятели казал, че двигателя на ГЕРБ го нямал – не е вярно, вие сте нашите двигатели, които ни давате сили да продължаваме напред“, обърна се министърът на спорта Красен Кралев към публиката в залата. 

„В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа“, съобщи премиерът Борисов.

„С радост чух, че Кирил Добрев искал да става председател на партия – ами така трябва, да излезе и да носи отговорност, а не да се крият зад Орешарски. Българският народ със своята мъдрост е пребъдвал толкова време – векове, не сте ли чули приказката „Вола рие, на гърба му пада“, или „Който нож вади, от нож умира“ – всички знаете тези приказки. „Което куче ме е залаяло, все е побесняло“, допълни Борисов.

„Затова, мили мои, пред мен не стои въпросът да мисля, че нито съм незаменим, нито ГЕРБ не може без мен. Виждате, че и без Цветанов може да се напълни залата – а това беше неговата роля. Затова и сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казал, а и не искам вие да казвате. Той се срамува от нас – а довчера заедно викахме „Победа и напред“. Пожелавам му успех на политическия проект, чувам, че все хора, работили с нас, ще са в проекта му“.

„Приятна игра“, пожела Борисов на бившия си съпартийник.

„Нито с един от кметовете – на Сливен и на Ямбол, например, няма да разваляме отношенията си – би било грозно. И съм убеден, че Цветанов винаги е правил всичко от сърце и от душа за партията. Озлобяването убива този, който мрази. В Библията е казано – обичай врага си, не го мрази, той сам ще се изяде в злобата си.

Ние сме градивна партия – само до днешния ден каквото сме направили – Тракия, Марица, Люлин, Хемус, тунели, ЖП-линии, зали, ако седнем на един лист да пишем, ще излезе ферман. Надявам се мозъчният тръст на ГЕРБ на направи подробен архив. Само метрото са нови 8 станции – фантастични работи. Като сурикатчета излизахме миналата седмица от метрото – през минута на НДК, на Подуяне, и прочие – ей така бяхме и ние. Не можете да си представите какво съоръжение на три нива сме създали“.

„Сутринта минах по АМ Тракия – било е тресавище, свлачище, колоните висят на магистралата – как хората не са се убили, как Господ ги е запазил, не знам. Сега всички колони се обличат наново и се правят – само на Тракия са пет мостови съоръжения.И паралелно с това АМ Хемус върви на пълни обороти“, допълни премиерът.

„Така че не обръщайте внимание на Цветанов и на всеки, който ви хули – злобата убива. Ние имаме да построим още – защото построеното остава за 100 години напред“.

„Предстоят важни неща в краткосрочен план – спорът за финансовата рамка и парите от ЕС, са нещо много важно за преговори. И президент, и комисарите, защитаваме това, което България иска. Влизането в банковия съюз също е много важно, всички започват от чакалнята. Банковият съюз гарантира, че и проф. Орешарски да се върне, няма да фалират банките. Тяхната основна специалност – на комунистите, е фалит, а после ние им допълваме липсващите милиарди. Преди две седмици върнахме 300 милиона към Фонда за гарантиране на банковите влогове заради дело в Лондон“, съобщи още Борисов.

„Банковият съюз значи по-малки лихви, и значи, че ако влезем в катаклизъм, другите ще ни помогнат“, допълни премиерът.

„Коронавирусът е нещо, с което се шегуваме, но вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, а той е тук. Вчера СЗО каза, че вирусът става по-смъртоносен и идва втора вълна. В Турция въведоха вечерен час. Без германската икономика да стартира, ние няма за кого да работим. И мярката 60/40 и 80/20 харчи от мазнинката на държавата и от резервите ни, но изтъняваме безвъзвратно. Безплатни неща няма и ние се движим по ръба. Няколко месеца с дисциплина издържахме, но усетих, че хората не могат да удържат и затова пуснахме парковете и градините. А няма правилен или неправилен ход, защото никой в света не знае какво да прави. Българите забогатяха, обичат да се разхождат, не могат да изчакат да отворят границите към Гърция, сутринта от 7.00 правят опашка към плажовете и ресторантите, та ме питат чуждите лидери имали ли сме изобщо корона“, каза още премиерът.

„Догодина ще е тежкото, за тази година все още имаме пари от миналата година, но догодина светът ще влезе в тежка криза и ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, щяха да мислят иначе – щяхме да работим заедно, няма да понесем тази криза, ако не сме единни“, допълни премиерът пред актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Въобще не е преминала епидемията, няма да затваряме нищо, но трябва да свикнем да се пазим, както се пазим по пътя. Нямам увереността, че е правилно да привеждаме старите мерки, разчитам на хората да се пазят“, завърши премиерът.

По рано днес той инспектира АМ „Тракия“ и заяви следното:

„Пет моста се ремонтират едновременно на АМ „Тракия“, каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка на ремонтните дейности на магистралата, предаде NOVA.

Борисов посочи, че са монтирани и нови мантинели.

„Друго си е като има двоен ред мантинели. Усеща се по-голяма сигурност. В края на месеца това трасе ще е готово“, допълни той.  

Премиерът разговаря с работниците и ръководителя на обекта, които му разказаха как се укрепват колоните на моста. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име