Intrigi.bg Политика Борисов: Когато победиш, можеш и да замълчиш

Борисов: Когато победиш, можеш и да замълчиш

386
0

„Когато победиш, можеш и да замълчиш, когато си победен, трябва да говориш”, така днес пред журналисти в Брюксел премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира победата си в европейските избори в неделя.

По отношение на оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, той заяви: „Аз никога не се меся в работата на други партии и никога не към си давал мнението какво трябва да направят в тях. Кой да им е лидер, дали да дава оставка или не”.

„Мен много пъти са ме подканяли и са ми правили такива намеци и аз съм давал оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Така че това е лично решение, какво ще направят БСП си е тяхна работа, за мен днес аплодисментите в ЕНП са, че в България сме победили лидера на европейските социалисти в пряк двубой. Това е важното за мен, а другото си е работа на БСП”, подчерта Борисов.

„Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме категорично първа политическа сила сред работещите, младите и висшистите, губим от БСП над 60 години и при ниско интелигентните с основно образование. 21 области срещу три са точно 7 пъти разлика. Това е като оценка. Не се вглеждам в другите партии, а в моята и следващите дни ще кажем какво правим и как го правим“, заяви още премиерът.

„Всички се изкараха победители. Тя системата в момента ни отнема на практика един глас със сигурност и те казват: ние нараснахме. Не сте нараснали, системата ви го дава. Вижте си резултата. Но благодаря на президента, че ме поздрави”, каза Борисов.

„Омръзна ми социолози и политолози да казват какво мисля аз”, заяви премиерът. 

Той отбеляза, че не очаква още днес да се вземат решения за главните постове в ЕС.

„На тези консултации в Брюксел, в България им викаме пазарлъци, много имена ще се прехвърлят“, посочи той. По думите му предстоят още много кръгове от преговори. „Този, който първи говори, той ще загуби. Това ще бъде едно надбягване”.

„Ние от ЕНП сме твърдо зад Манфред Вебер. Той е нашият водещ кандидат. Това е решение на партиите, ние сме дисциплинирани членове на ЕНП, така че нямаме никакви колебания, нито каквито и да е други позиции”, посочи Борисов. По думите му още е рано да се говори  кой ще е българският еврокомисар.

„Мария Неделчева направи една много добра кампания и сами видяхте, че разликата между нея и останалите кандидати бе потресаваща в нейна полза като компетентност, знания, учения, интелигентност, излъчване”, каза Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име