Intrigi.bg Политика Борисов и Путин обсъдиха ”Турски поток” и АЕЦ ”Белене” по телефона

Борисов и Путин обсъдиха ”Турски поток” и АЕЦ ”Белене” по телефона

1046
0

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество, както и въпроси и проблеми в енергийната сфера.

Премиерът Борисов и президентът Путин подчертаха, че в последните години партньорството между България и Русия се активизира. Те изразиха желание за по-нататъшно задълбочаване на доброто сътрудничество в редица сфери., се казва още в съобщение на правителствената пресслужба.

Сайтът на Кремъл също е лаконичен: „Обсъдени бяха редица актуални въпроси в сферата на двустранното сътрудничество, включително енергетиката”.

Скорошното посещение на Владимир Путин в Белград мина под знака на проекта „Турски поток” и евентуалното минаване на трасето през Сърбия, което е възможно само ако се реализира участъкът от газопровода на българска територия.

Борисов се срещна с руския президент в Москва в края на май миналата година. След срещата стана ясно, че България влиза в проекта „Турски поток“ за транспортиране на газ от Русия през Турция за европейските държави. От своя страна президентът Путин заяви, че страната му е готова да се върне към реализацията на проекта АЕЦ „Белене“, ако е на пазарна основа. Това беше трета среща помежду им. Те обсъдиха сътрудничеството между България и Русия в икономиката, енергетиката, туризма и борбата срещу тероризма.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име