Intrigi.bg Политика Борисов за снимките от спалнята: С Кирил Петков имаме еднакви неволи

Борисов за снимките от спалнята: С Кирил Петков имаме еднакви неволи

242
0

„Ние сме за всеобхватна съдебна реформа“, заяви Бойко Борисов по бТВ. „Подкрепихме предложенията на „Продължаваме промяната“. В правна комисия го направихме. Стана много интересно: моите депутати ми се обадиха и ми казаха: „Шефе, те си заминаха, избягаха“. Как ще избягат от КПКОНПИ? Нормално ли е тези, които внесоха закона за КПКОНПИ, да излязат от комисията, когато се обсъжда“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той отговори на въпроси за снимките от спалнята му, „Мата Хари“ и кадрите на кюлчета и пачки в чекмеджето му, които в момента се разследват и според главния прокурор в най-скоро време разследването ще приключи. „Никога не съм имал кюлчета. Той каза и още нещо: че от френската банка е дошла информация, че едната банкнота не е истинска. Да се притеснявам, че съм държал фалшиви евро в чекмеджето ли“, заяви Борисов.

На въпрос дали знае кой е авторът на снимките, бившият премиер отговори: „Когато дойдат Кирил и Лена и ги питате за парапета, ще кажа кой ме е снимал в леглото. Аз се уморих да отговарям на едно и също. Заклех се във всичко, че не съм имал кюлчета, имал съм имал жена банкерка, с която съм живял. Ако имам скрити пари, ще са при нея, а не в чекмеджета. Схемата беше елементарна, но сработи“.

„Винаги съм бил народен човек. Те и в тоалетната ме записваха. И какво, като ме записват? Народът пак сложи ли ме пръв“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Записва ме най-вероятно същият, който записа Кирил Петков и Лена с парапета. Питайте Петков кой го снима с Лена на парапета и ще се обединим, за да го намерим. Имаме еднакви неволи и еднакви врагове. Както ние гадаем за моите снимки и записи, така може и те да гадаят. Никога не съм имал кюлчета, никога. С евро съм работил, но само с командировъчни пари“, категоричен беше Борисов.

„Много съм ядосан на това, което направи служебният министър Росен Христов. Служебното правителство е да прави изводи, а не да дава оценки. Има органи – ДАНС, следствие, прокуратура.“

По този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира по бТВ изказването на министъра, според което при кабинета на Кирил Петков държавата е била ощетявана, плащайки по-високи цени за газа. Вчера от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

„Откъде-накъде той ще напада нашите потенциални партньори – партията на промяната. Защитавам ги, защото съм принципен – служебен министър има една функция по конституция – да си гледа работата и да подготви изборите. Той вчера си позволи политическа атака срещу ПП. Ние два месеца по време на кампанията обяснявахме, че това е вярно, но винаги сме действали институционално, давали сме сигнали до МВР и прокуратурата. Той каза чудовищни неща. Надявам се Кирил и Асен да намерят начин да отговорят“, каза Борисов. 

„Вижте какво казва той (Росен Христов – бел.ред.): „Кирил Петков е купувал природен газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо, за да има устойчиви договори“. Той подчерта, че липсват данни кабинетът „Петков“ да е правил каквито и да е стъпки за гарантиране на дългосрочни доставки. Това беше казано от парламентарната трибуна“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Тайно се надявах, че Делян Добрев не е прав. Ако всичко това, което той казваше и вчера каза служебният енергиен министър, се окаже вярно, ПП ще стане една трудна за общуване партия. Да не си гарантираш слотове за танкери, да продължиш да купуваш руски газ с 30% по-скъпо, за да се хранят посредниците, накрая да излезе НСИ и да каже, че милиарди долари са за нефт и газ са изтекли в посока Русия, каза Бойко Борисов.

„Имаше няколко гласувания, които ни озадачиха – това, че господин Василев не гласува за F-16, товаq че много депутати от ПП не присъстваха и не гласуваха“,  подчерта той.

Борисов коментира поисканата от ГЕРБ оставка на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев след случая с убития граничен полицай край границата с Турция: „Оставката на Демерджиев е един акт на поемане на отговорност за безобразията, които се случиха през последните месеци. но те се случиха по времето на Бойко Рашков“.

„Когато реших да правя оградата, имах толкова остра реакция от Турция, че се заграждаме. Тогава се обадих на президента Ердоган. Аз за българската ограда и за българския народ отидох в Братислава пред лидерите от Европейския съвет и им казах, че ни трябват пари за нея. Дадоха ни 320 милиона. За това съоръжение дойде премиерът на Великобритания и каза, че е фантастично“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име