Intrigi.bg Политика Борисов за изказването на папата за мигрантите: Защо някои искат на всяко...

Борисов за изказването на папата за мигрантите: Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?

798
0

С бурни ръкопляскания и скандирания „Победа“ жители на Пловдив посрещнаха премиера Бойко Борисов. Заедно с него е и финансовият министър Владислав Горанов.

Пловдивчани помолиха за помощ Борисов във връзка с парк в квартал „Кършияка“, който е частна собственост. Преди няколко дни премиерът Борисов обяви, че иска на място да обещае на недоволните, че частният терен ще бъде запазен и озеленен.

Премиерът поздрави всички граждани с днешния празник.

Една от присъстващите помоли всички журналисти да се изместят, за да може да диша Бойко Борисов, а той заяви с усмивка, че на всички може да каже нещо, но не и на тях.

„Аз в София като кмет заварих същите неща, които днес са тук. Бяха си взели градинките“, напомни той. Пловдивчани поискаха от Борисов да им обещае да не изникне нов небостъргач в градинката. Той им обясни, че ако всичко е наред, ще бъде даден старт на ремонт на Околовръстното на Пловдив.

Насъбралите се благодариха на премиера, че е поканил Папа Франциск в България. „Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?“, попита той. „Гледам, че сега папата коментират, че казал за мигранти. Защо искат да опорочат и едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците? Едва ли не дошъл да ни докара мигранти. А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски. От снощи досега всеки ден киселото мляко си спомня – най-много това му харесва. В менюто му е само кисело мляко. Дайте да се радваме малко“, коментира министър-председателят.

Преди да пристигне в Пловдив премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си, дадено пред работниците на виадукта на АМ „Тракия“. Той мина през Вакарел, за да им занесе лично печено агне по случай Гергьовден.

Зарадвани от неочаквания дар, те го поканиха във фургона, за да се скрият от дъжда.

„Къде сте, Ники, Данчо? Влизайте вътре. Обещах оня ден и си изпълнявам думата. Да сте ми живи и здрави, честит празник!“, каза им Борисов.

С Ники и Данчо той се запозна преди дни, когато инспектира работата на моста от автомагистралата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име