Intrigi.bg Политика Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми

Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми

303
0

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да влиза в обяснителен режим и да коментира защитните тези на обвиняеми лица. Темата с неверните твърдения на бизнесмена Васил Божков е приключила още с коментарите на финансовия министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Тази своя позиция Борисов изрази писмено, след въпроси, отправени от bTV.

Тезата на премиера повтаря дума по дума и тази на главния прокурор Иван Гешев, който също заяви, че няма да коментира защитните тези на лица с повдигнати обвинения. Припомняме също, че държавният обвинител още в началото отказа да разследва изнесените от Божков кореспонденции с финансовия министър Владислав Горанов.

Вчера стана ясно, че Специализираната прокуратура ще провери изнесените от Божков доказателства.

От Министерството на финансите също отказват да коментират разпространените от Васил Божков твърдения.

Тази сутрин бизнесменът продължи вчерашния си комикс с приказката за истинския Али Баба. Според рисунките той е плащал такса “спокойствие” в размер на 20% от печалбите на “Националната лотария”. Обвиняемият твърди още, че през февруари министър Владислав Горанов му е назначил данъчна ревизия, която щяла да покаже, че след плащане на всички данъци е теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име