Intrigi.bg Политика Борисов заговори за проветряване на листите и нови лица за депутати от...

Борисов заговори за проветряване на листите и нови лица за депутати от ГЕРБ

142
0

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обеща днес проверяване на листите с кандидати за депутати на партията за изборите догодина. В момента в групата на партията има депутати от 2009 г.

По-рано днес бившият втори в партията Цветан Цветанов направи заявка, че може да направи нов политически проект, с който да участва във вота.

„Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети“, коментира премиерът Бойко Борисов на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика, изпълнителен директор на който е директорът на телевизия „Европа“ Георги Харизанов.

Премиерът говори по различни теми като коронавируса, пътникопотока на летище София и икономиката, която по думите му ще се възстанови по-бързо от германската.

По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката, съобщи БНР. „Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29, или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически“, смята Горанов.

Според финансовия министър след четири години в български университет хората излизали осакатени, заради това „нашите деца ходят да учат в чужбина не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си“.

„В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода „ама някой бил беден“. Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира“, каза още Горанов, цитиран от БНР.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име