Intrigi.bg Политика Борисов: Движим се по ръба, риск има, но повече няма да затваряме...

Борисов: Движим се по ръба, риск има, но повече няма да затваряме нищо

177
0

Cтраната ни повече няма да прилага строги мерки заради заболели от коронавирус, дори и да растат клъстърите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание на правителството днес.

„Повече нищо няма да затваряме. Докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна както беше през февруари и март. Направихме всичко да си укрепим болниците. Целта ни е от 30 юни нататък да пуснем всичко“ отбеляза Борисов.

По думите му страната ни дава стотици милиони на здравните каси на Германия и Австрия за лечение в чужбина. 

„При тях са по-сложни, по-тежки и дълги мерките, отколкото у нас. Спираме лечението в чужбина тогава, щом толкова знаещи лекари имаме“, коментира още премиерът.

И изтъкна, че ще спазваме препоръките единствено на българските лекари.

Борисов  изрази недоволство от това, че от няколко дни се лансирало с тезата за връщане на строгите мерки при условие, е в три поредни дни се надвиши бройката от 100 заразени. 

Сега коронавирусът не бил толкова опасен, колкото през зимата, подчерта той.

„Няколко дни подред няколко тези се пускат  публичното пространство – повече няма да затваряме! Не знам защо тази тема продължава да се дискутира. Лекарите ясно казаха, че действието на вируса не е като през февруари. Укрепихме болниците“, отсече Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име