Intrigi.bg Политика Борисов: Готвим се за 4000 болни от коронавирус

Борисов: Готвим се за 4000 болни от коронавирус

270
0

Премиерът Бойко Борисов свика извънреден брифинг в Министерски съвет. Това се случва само часове, след като президентът Румен Радев се обърна към нацията.

Проведохме две срещи с Румен Радев през последните дни. Предложенията му ме изненадаха, тъй като аз всеки ден се чувам с него. Той обаче усложливо забрави да спомене, че предложенията му са по инициатива на БСП.

По-рано днес президентът Радев наложи вето на част от закона за извънредното положение.

Никой не може да каже колко време ще продължи тази пандемия.

Предприетите мерки у нас се дават за пример в цяла Европа. Искаме да ограничим разпространението на коронавируса у нас, защото ако не го направим здравната система няма да издържи.

Отлагайки неговото разпространение, ще даде шанс на хората да се разболеят и оздравеят.

Първата ни задача е да защитим здравето и живота на хората. Най-доброто решение е да се ограничат социалните ни контакти.

Второто, за което се грижим ние, са нашите пенсионери. Да имат те пари за доста дълго време. Защото през 96-а година пенсиите станаха 3 долара на месец.

Ще стискаме здраво, защото тази пандемия може да продължи и година. Не е минала една седмица, а някои олигарси искат да изхарчим милиарди. „Ако сме безотговорни, ще изхарчим парите“, каза още Борисов.

„За дни успяхме да организираме индустрията ни и вече се произвеждат по 1 млн. маски на ден. От Италия в момента се търсят по 90 млн. маски. Кой можеше да го предвиди това? Защо Китай с най-мощната си икономика не го предвиди това, запита още той.

Полша и Нидерландия изкараха армията на улицата.

Армията ще се използва за едно нещо – да подпомогне полицията, защото с това работно време, тя ще намалее. Това са мъже в разцвета на силите си, те трябва да помогнат на народа в един такъв момент. Но ние не пипаме там, докато полицията и жандармерията имат сили.

Най-лесното е да освободим резерва, никой не може да си го вземе за вкъщи. Ако месец – месец и половина трае тази гадост, тогава ще видим как да действаме. Но трябва да сме много внимателни, за да има пари за лекари, сестри и пенсионери.

Държави, които си позволиха да не наложат по-сериозни мерки, след това панически бързо направиха това, което ние вече бяхме направили.

„Имаме 30 души в болниците, които се лекуват от коронавирус, но се готвим за 4000“, каза още Борисов. Един за всички, всички за един. Само единни можем да се справим. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име