Intrigi.bg Политика Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман

Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман

485
0

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Борисов коментира кандидатурата на Манолова за кмет на столицата на предстоящите местни избори и подчерта, че управляващите многократно са ѝ помагали като омбудсман за законопроектите и инициативите, с които се е занимавала.

„Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. През целия ѝ мандат, въпреки съпротивата, всички нейни закони и стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, ѝ бяха дадени“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен. „На вас не ви ли беше ясно?“, попита премиерът журналистите на пресконференцията. Борисов заяви още, че е сърдит на Манолова единствено за нейното изказване, че е „репресирана от държавата“. „Тя идваше много често при мен и при министрите“, аргументира се той.

Източник: БГНЕС

“Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”, каза Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа.

Борисов изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не „да се крият“ зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

В изказването си председателят на ГЕРБ подчерта още, че е получил уверението на Волен Сидеров за подкрепа към правителството, както и че раздорите в „Обединени патриоти“ няма да се отразят на стабилността на парламентарното мнозинство и правителството.

Ръководствата на ГЕРБ и СДС коментират въпроси, свързани с предстоящите избори за местна власт на среща в Централата на ГЕРБ. 

Именно там стана ясно, че Златко Живков ще бъде кандидатурата на ГЕРБ и СДС за кмет на Монтана.

Източник: БГНЕС

Двете партии ще подкрепят Живков за рекордния му шести мандат, както и ще участват на местните избори наесен с обща листа за общински съветници. Двете партии вече подписаха рамково политическо споразумение, с което дават възможност на местните си структури да формират коалиции помежду си или да търсят други възможни пътища за подкрепа на обща кандидатура за кмет или листа за общински съветници.

На пресконференция в централата на ГЕРБ подкрепа за Златко Живков изрази лично председателят на партията Бойко Борисов. Той подчерта, че местната структура на политическата сила застава зад кандидатурата на Живков и допълни, че като един от приоритетите ще бъде изведен изграждането на пътя Ботевград – Мездра, което ще подпомогне за развитието на инвестициите и туризма в Северозападния регион.

Подкрепата си за кандидат-кмета Живков изрази и лидерът на СДС Румен Христов.

„Кандидатирането ми за рекорден шести мандат не е самоцел. Смятам, че положителните промени и преобразуването на Северозапада трябва да продължат“, каза и самият Златко Живков. „Амбициите ми са свързани с жизнения стандарт и развитието на общината. Разчитам на подкрепата на ГЕРБ и считам, че тя е изключително важна. Никакви лични амбиции не виждам тук“, допълни още той. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име