Intrigi.bg Политика Борисов: Върнете се 50 г. назад и сравнете какво сме направили за...

Борисов: Върнете се 50 г. назад и сравнете какво сме направили за няколко години

805
2

„Докато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на пречиствателни станции и депа, така че да има възможност за пречистване на водата и по-малко мръсен въздух, което е важно и за здравето на хората.“

Това каза Бойко Борисов в Пазарджик, където посети новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци на стойност 19 млн. лв.

Съоръжението ще обслужва 170 000 граждани от общо 7 общини (Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември). Новата инсталация ще намали количеството на депонираните отпадъци със 70 000 тона годишно.

„Тези, които много говорят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и да сравнят с направеното от нас за няколко години“, посочи премиерът  и добави, че капацитетът на депото в Пазарджик е бил запълнен още през 1986г.

Кметът на общината Тодор Попов каза, че старото депо вече е рекултивирано. Предстои разширяване на помпената станция, което е важно за пречистването на водите.

Попов заяви още, че до края на годината започва изграждането на западния околовръстен път, който е важен за извеждането на трафика. Започва и рехабилитирането на две изключително натоварени пътни отсечки – Батак-Пазарджик и Пазарджик-Звъничево.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също беше в Пазарджик с Борисов, съобщи, че догодина земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от необходимата им вода при 75% тази година заради сушата.

Това ще се случи като се рехабилитира канал „Алеко“, който се захранва от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците. Чрез него ще се захранват с вода производителите на ориз от региона.

Министърът обяви също, че ще се осигури водоснабдяване на земеделците от системата Попово, като ще се изградят два сондажа, които да осигуряват питейно-битовото водоснабдяване на град Антоново, а язовир „Ястребино“, който има обем от 62 млн. куб. м. ще остане само за земеделците.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

2 КОМЕНТАРИ

  1. Въпроса не е само какво сте направили,а какво сте откраднали.Например отсечката по магистрала Тракия,която в никакъв случай не струва 90 милиона евро,но нали трябва да има и за вас.И така е с много още пътища и затова премиера така се гордее с този вид дейност,че никога не можеш да докажеш кражбата.

  2. Парите които откраднахте, къде отидоха??? Защо се биете в гърдите, че правите нещо, и си мислите че народа ви вярва!!! Вие сте едни крадливи лицемери!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име